Schlager

Mina intryck:

1 Måns: Måns kan ju grejen. Och att jag gillade porrhögen bättre utan guldstrumpbyxor gör ingen större skillnad. Min åtta.

2 Caroline af Ugglas: Hon blev faktiskt ännu bättre… men jag tror att jag sett klänningen i en bröllopstidning från 90-talet. Min tolva.

3 Agnes: Va? Sjöng hon? Var hon inte bara en våt dröm? Noll från mig, musikaliskt, inte estetiskt.

4 HEAT: En gång i tidernas gryning var hårdrock revolutionerande och provocerande. Aldrig standardiserat, oengagerat, odynamiskt och … trött medelålders. Noll från mig.

5 Emilia: Söt melodi. Lite stylingminus. Noll från mig. 

6 Alcazar: Snyggt, kompetent, nostalgiskt. Min åtta.

7 Sarah Dawn Finer: Hon håller ju inte riktigt tonen. Och hissen sänker fantasy-grejen. Min etta.

8 EMD: NEJ! Vita frackar tar dem från brudgummar till…. trollkonstnärer. Och jag gillade att blanda ihop dem med dansarna, det var lite snyggt med en myllrande kostymklump som plötsligt blir synchroniserad, att de växlar mellan att ingå och särskilja sig. Min tia.

9 Sofia: Har fortfarande svårt för de tjocka strumporna… men hon verkar ju kompetent, fast det inte säger mig nåt. Power-brudarna med trummor är ju läckra, lätt att röja till låten. Min fyra.

10 Molly: Jäklar, vad tösen kan sjunga. Men att skicka ännu en duktig 16-åring till eurovision riskerar att skapa ännu en Carola. Den risken kan vi inte ta. Och är det nåt slags pykologiskt grepp att hon sjunger in nåt som ser ut som ett lakan och ett cykellås, liksom massor av småflickor med hopprep? Min sexa. 

11 Malena Ernman: Aj, mina ögon, lite väl utkritat där va? Men åh, vilken diva, vad roligt. Skum koreografi, förstås. Det var nån som sa att vi inte kan skicka fler "gamla kärringar" men… det var Bard, va? Surare räv får man leta efter. Min tvåa.

Resultat:
Jag tror att Malena vann för att svenska folket tror att hon har en chans att vinna i Moskva.
Och att de tror det för att nån journalist skrivit det.
Och att han/hon skrivit det baserat på att det inte finns nån annan operapastisch i start-fältet i år, så man slipper dela rösterna med liknande nummer.
Å andra sidan kan det hända att det inte finns några andra såna nummer, för att folk i de andra länderna inte vill höra det.
Det brukar ju alltid finnas nåt sånt… det är liksom inte en ny idé. Men de vinner ju aldrig.

Caroline af Ugglas sång är inte alls mer unik, på nåt sätt, eller avancerad, storyn är gammal som gatan och musiken är enkel… Men den känns väldigt personlig.
Den borde vunnit, och tävlat med engelsk text. Då hade man nog rullat in en del Duffy-röster.

Det var det, det. Då var det klart för i år.

Annonser

14 mars, 2009. Etiketter: . schlager, Uncategorized.

2 kommentarer

 1. fia_off_stage replied:

  Schlager!
  Det har varit en fröjd att läsa dina schlagerinlägg! Men…RÄTT LÅT VANN! Jag röstade för att det var den enda låten som lät lite speciell, tänkte jag. Okej, Carolines låt var också orginell men jag kan intë rösta på henne. Det går inte. Hon är inte min favorit alltså…

  • dramaonline replied:

   Re: Schlager!
   Den är också bra. Och hon är en stor artist.
   Men jag tror inte Sverige får arrangera nästa år.
   (Tror inte ens vi kommer att få vara med nästa år)
   Det är många som avskyr Caroline af Ugglas.
   Det hon presenterar är alldeles för… fult, opolerat, geggigt, privat… men äkta, i mina ögon… och med den starka trenden för kvinnliga singer/songwriters just nu… även om Lily Allen, Amy McDonald och Duffy är betydligt mer stylade, och yngre… Så det är klart, även med engelsk text och retro-soul-trenden skulle vi kunna fått jumboplats med Caroline bara för att Caroline grimascherar när hon sjunger…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: