Figginer

Har bakat figginer. Är stjärna.

* Mördeg
* Russin, dadlar, fikon
* Konjak
* ”mixed spices”
(Påminner om pepparkakskryddmix, men inte riktigt. Bestämde mig för kanel, ingefära, kryddpeppar, kryddnejlikor, kummin och skippa muskot. Kunde ha haft kryddorna i degen med.)

Krävde massor av forskning;
* Nanny Ogg’s kokbok
* Wikipedia
* Google
* Norstedts stora engelsk-svenska lexikon

Gräddas med lite farinsocker på toppen i tjugo minuter på 200 grader.

Smaken blev perfekt.
Formen är jag tveksam till, de skulle vikas som piroger, det blev m y c k e t mördeg.
Och det är lite pilligt att hålla på med.

I alla fall uppskattades de av alla mina kollegor. Utom en.
Som inte äter russin, men då ska man väl inte äta figginer?

Chefen föreslog choklad istället. Eller också. Helt traditionslöst.

Är stjärna. På figginer. Och maränger.

Annonser

30 november, 2009. Etiketter: . figginer, recept, Uncategorized.

One Comment

  1. nenablogg replied:

    Figginer
    Choklad?!?
    I Figginer?
    Byt chef!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: