Några ord om Björn Ranelid

Borde inte ens uttala mig, för jag har inte tagit del av hans claim to fame, dvs hans böcker. Jag har i stället tagit del av ett avsnitt ”Stjärnorna på slottet” och ett halvt av ”På spåret” (http://www.svtplay.se verkar inte helt driftsäkert trots allt, eller så är det vårt nät som går på knäna).

Han är en unik röst. Varje unik röst är värdefull. Men… orka… vem f-n är inte unik?!

Kjell Bergkvist kallade honom långrandig, men det stämmer inte helt, Ranelids uttalanden har verkligen inte Bergkvist kärnfullhet, men han upprepar sig minsann aldrig, hans tirader vinglar vidare till nya oväntade platser, som berusade fjärilar.

Han får mig att vilja dra lans för den lågmälde svenske mannen, för all del också en kliché, men en som görs till rättvisa av tusentals teknologer, hantverkare, fotbollsspelare och söner, fäder, bröder och pojkvänner.

Att människan ändå är faschinerande är att det inte går att avgöra om hans mästrande och självupptagna tal om sin egen ödmjukhet är medvetet eller omedvetet dominant.

Siw Malmkvists fullständigt äkta ödmjukhet och charm stod i skarp kontrast mot Ranelids uppenbara ambitioner. Det är som om hon hon är genuint glad över varje steg hon tagit på vägen, medan Ranelid tagit dem för att framhäva sig. Jag fattar inte om han fattar hur han framstår, han verkar inte ha större distans än en blondinbloggare, men hur skulle man kunna ägna så mycket tid åt självstudier och komma ut med så lite självinsikt?

Naturligtvis vore det rätta att ge utrymme för folks osäkerheter. Alla har inte fördelen att få sympati naturligt. Men nåt i hans beteende klingar så falskt och konstruerat, så jag litar inte på honom.

Sk-t också.
Nu är jag ju tvungen att läsa honom.

Annonser

27 december, 2009. Etiketter: . Uncategorized.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: