*Förbannad*: Pappor inkompetenta som pappor?

Sluta förolämpa min man, min far, mina bröder, vänner och söner.
Dessa slippriga antydningar är unkna och nästan kränkande.

Ännu en tomtehatt uttalar sig om ALLA mammor och ALLA pappor.

Det handlar om skillnader i hjärnorna. Skriver hon.
Även om forskning gång på gång visat att även om det finns skillnader i genomsnitt, så är spridningen inom könsgrupperna större. Inse fakta: Döttrarna är släkt med sina pappor också! Sönerna är släkt med sina mammor också!

Och hur kan hon veta att könen levt i princip åtskilda sedan urminnes tider, det verkar svårt otroligt med tanke på att det faktiskt blivit tillräckligt med ungar för att vi ska sitta här idag.

Och hur vet hon det? Var hon med? Eller har hon tolkat utifrån sina egna förutsättningar.
För andra gången på två dagar finner jag mig tvungen att länka till Bäckaskogskvinnan.
Jag tvivlar på att ”förr-i-tiden” varit så entydig, snarare var den lika mångfacetterad som nutiden ifråga om könsroller.

Jag blir sjukt provocerad av sån här naturromantik, eftersom jag genast känner mig underkänd som kvinna, bara för att jag behövde ÖVA på att ta hand om mina barn.
Jag pluggade, tänkte, tränade och kände, PRECIS som B4ckst4b gjorde, och ja, vi lyckades faktiskt bra, lika bra. Vi har fått två intelligenta och empatiska söner, som kan skjuta datorspel och köra dockvagn.
Eftersom vi båda två är optimalt intelligenta och empatiska varelser.
Vilket är en anledning att vi valde varann.

Det är klart det finns machotroll som har svårt att lära sig. Av båda könen.
Jag ska ge er ett gott råd: Skaffa inte barn med dem.

Skit.
Jag duger inte till riktig kvinna. Jag duger inte till riktig man.
Ett sånt j**la svek.
Någon! Bekräfta mig! Nu!

Annonser

25 mars, 2010. Etiketter: . föräldraskap, Feminism, Uncategorized.

12 kommentarer

 1. darksidedesign replied:

  Visst i helvetet blir man irriterad! Idag ska det föras en jämställdhetsdebatt om kvinnor vs. män. Vi är ju fan alla människor och denna mupp som uttalar sig om män ser männen som lite mer utvecklade än en stenåldersmänniska. Nä, att 2010 ha en gråhårig kärring att uttala sig om detta tycker jag är ett stort jävla skämt.

  Tar hon upp mammor som skadar sina barn pga förlossningspsykos? Tar hon upp alla kvinnor som genom tiderna har daddat ihjäl och sett till att sitt/sina barn blir så mammakär att dom blir oförmögna att frigöra sig från sin moder? Själv har jag TVÅ grannar som är 50+ och bor med sina mödrar…

  Tack för ditt inlägg!

 2. Sara replied:

  Mina barn har ramlat av stolen och i trappan, lekt med saxar och vassa knivar, skrapat knän och klämt sig i dörren helt oavsett vem av föräldrarna som har varit närmast. Jag kan inte på något sätt förstå varför jag skulle vara en bättre förälder för 0-åringar än min man. Ingen av oss lämnar kokande grytor framme längst ut på spisen, ingen av oss har å andra sidan heller barnsäkrat eluttagen. Samma lika…

  Dessutom kan jag inte se något problem med att barnen gör allt det där. De måste ju lära sig att det finns sånt som är farligt och gör ont också. På en rimlig nivå. Om nu mammor är bättre på att skydda sina barn, är det nödvändigtvis en fördel?

  Intressant att hon som grundat ”kvinnor kan” tydligen inte tycker att ”män kan”. Tydligen är det bara kvinnor som ska ta sig utanför könets traditionella gränser…

 3. Sara replied:

  Kan inte sluta tänka på den här muppen, så här kommer en kommentar till:

  Även om det faktiskt fanns statistik som visade att barnen råkar ut för fler olyckor mad pappa hemma gör inte tomtemor oss någon tjänst genom att dra två slutsatser som är helt uppåt väggarna.

  Slutsats ett: Det beror på det biologiska arvet och inget annat.

  Slutsats två: Lösningen är att förbjuda papporna att ta hand om barnen.

  Vad gäller ettan kan jag direkt se en annan anledning. Eftersom mammorna oftast är hemma de första månaderna är det de som går på bvc:s infoträffar och föräldragrupper där det pratas om säkerhet i hemmet. Jag tror inte att de vidarebefordrar riktigt allt, eller att så många pappor söker sig till föräldragrupper, varför papporna inte är lika fullmatade med tips om vad man ska tänka på hemma som mammorna.

  Slutsats nummer två skulle kunna föra oss tillbaka till 50-talet, någon varken män, kvinnor eller barn skulle tjäna på. Varför ge upp hoppet om papporna utan att försöka nå ut till dem och undervisa dem också? Män kan, de också. Det är vi många kvinnor som vet!

  Kram på dig, individen och föräldern!

 4. darksidedesign replied:

  Något som vi också måste belysa i debatten är att det först på senare år är ok för papporna tar hand om sina barn. Något som i alla tider varit kvinnans ”jobb”.

 5. darksidedesign replied:

  Rätt illa att muppen går ut och pratar illa om män och hur dom är med barn. Illa pga att den INTE står något om genusperspektiv i avhandlingen hon pratar om… http://dspace.mah.se/dspace/handle/2043/3126

  • Sara replied:

   The variables foreign born, low occupational level, 12 years’ education or less, rented housing and information provided at Child Health Care clinics proved to be statistically significant for the non-compliant group. (Dvs de som inte följde mer än hälften av BVC:s råd om säkerhet)

   Tur för mina barn att maken och jag är svenskfödda anställda med lång utbildning och eget hem. De borde klara sig bra!

   Som sagt, föräldrarnas kön nämns inte…

 6. Fia replied:

  Har tyvärr ingen länk men Kristianstad Tingsrätt (tror jag det var) dömde nyligen en 22-årig kvinna som misshandlat sin dotter. Undrar vad tomten har att säga om det? Det enda hon har lyckats bevisa är ju att man kan forska fram vad som helst om man har rätt forskning. Har hon tänkt på att den tiden modern är hemma (de först 6 månaderna och lite till) är barnet inte så rörligt. De barn som skadas då är ju de som skadas värst (tappas i golvet, Shaking baby syndrome o.dylikt) och vem är hemma då – jo MAMMAN! Nej, flytta tillbaka till stubben du tomtemor.

 7. Sara replied:

  En mycket bra poäng Fia! Det är inte svårt att skydda ett barn som inte ens kan krypa från att skada sig. ALLA föräldrar blir överraskade av hur plötsligt ängeln lär sig nå upp till spisen.

  • Drama Online replied:

   Tack för alla kommentarer, vad roligt att ni velat svara. Jag är mer än nånsin övertygad om att ett säkert föräldraskap gynnas av intelligens, fantasi, empati, tålamod och ÖVNING… vilket verkligen inte är könsbundet, hur osexigt vore inte det 😉 ?!

 8. michaeleriksson replied:

  En ytterligare punkt: Även om barnen råkar ut för fler olyckor med fadern är detta inte nödvändigtvis ett problem. En del kvinnor är överskyddande (”over-protective”, jag är osäker på översättningen), vilket kan vara lika skadligt det. Exampel: Ett barn som aldrig klättrar i träd har en mindre risk att falla och bryta armen—men riskerar också att uppleva mindre, bli sämre tränad, och att inte lära känna sina egna gränser.

 9. 2010 in review « Drama Online replied:

  […] *Förbannad*: Pappor inkompetenta som pappor? March 2010 10 comments 5 […]

 10. In your face, livmodersfeminister… « Drama Online replied:

  […] lät visserligen rimligt då att det skulle kunna vara en statistisk skillnad, (åt kvinnochauvinisternas håll), beroende på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: