Storebror Swedbank ser dig.

Jahapp, nu är det tal om att förbjuda pengar. Bevara, till och med skruva upp  kapitalismen, bara förbjud kontanter. Av arbetsmiljö-skäl. För att butikspersonal inte ska behöva vara rädd för rånare. Det är givetvis inte acceptabelt att en människa utsätter en annan människa för hot, våld och stöld. Aldrig, aldrig, aldrig.

Men det är faktiskt inte okej att inte ha några anonyma betalningsmedel i ett samhälle heller. Jag kan väl erkänna att jag personligen köper allt, allt, allt med kort, jag har inte nåt emot korten per definition, MEN de får inte vara obligatoriska, alla köp bör inte kartläggas och registreras och analyseras.

Man måste få lov att ta del av varor och tjänster utan att vara bankkund, med dokumenterad identitet och betalningsförmåga, typ. Dessutom blir ju följden att våra kontokortsnummer blir rånade istället, jag ser inte det som så mycket bättre.

Annonser

15 april, 2010. Etiketter: , . anonymitet, demokrati, integritet, politik, Samhälle, Uncategorized.

One Comment

  1. kortstrul replied:

    Håller helt med dig om att valfrihet behövs. Dessutom är inte kortbetalningar säkrare på något sätt. Följ gärna debatten på http://kortstrul.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: