Spotify-pengar växer

Angående Spotify: Det är en jättegrej för mig. Det har fått mig att börja lyssna på musik.

Det som inte finns på Spotify finns inte. Jag har hört det sägas både ironiskt och på allvar. Ironiskt för att att det givetvis finns massor av musik som inte är del av de distrubitionskanaler som når till Spotify. Och på allvar, därför att alternativen finns där. För svenne banan lyssnaren som jag, så räcker det.

Man får lite skit som pirat. ”Vill bara ladda ner gratis”.

”Strikt talat är det här kexet också en kopia, för nånstans finns det ett orginalkex *snansk, snask* För kex wants to be free också” sa Betnér.

Det sjuka är att de flesta av oss vill betala. Vi vill ha snabb och enkel tillgång, även om det inte är gratis. Men vi orkar inte hålla på med all bökig säkerhetsomständighetstjafs. Och okej, det händer att vi inte vill lämna ut adress och/eller kreditkortsnummer förstås, men mest är det alla sega fyller-i-övningar, och att det man köpt och betalat för i alla fall är nedlusat av reklam och säkerhetstjafs som förstör. Och man tänker, ”Tänk om de i stället satsat på att vara snabbare , bättre och tillgängligare”.

Men okej, visst finns det saker man vill ha gratis. En adress. En spel-demo.

Men det är inte därför jag är pirat. Det har inte ens med saken att göra. Jag är pirat för att framtiden ska bli ett mänskligt ställe att leva i, men människovärde och rättsprinciper som utgår från medmänsklighet och inte från betalningsförmåga.

Annonser

24 juni, 2010. Etiketter: . Uncategorized.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: