Bra rutet, Biskop Eva Brunne!

– Den rasism som säger att du inte är lika mycket värd som jag, att du ska inte har samma rättigheter som jag, inte är värd ett liv i frihet, och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld – det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor, sade biskopen.

Sverigedemokarterna lämnade kyrkan. Kanske kyrkan nu faktiskt äntligen står upp för det medmänskliga och kristliga budskapet. (nej, inte för ”vänsterextremer” bara för medmänsklighet.)

Och det är det här jag menar:

Släpp in dem. Lyssna på dem. Respektera dem. Men säg emot.

Uppdatering: Fast detta var ändå roligt skrivet.

Annonser

5 oktober, 2010. Etiketter: . politik, Samhälle.

One Comment

  1. Bosse replied:

    http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=638708
    Läs hela talet! Vad sägs om detta?
    ” Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.”
    Dessa demonstrationer var riktade mot SD.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: