Sverige-moderaterna i Botkyrka

Hoppsan Kerstin, det där var väl lite väl lika för att vara en slump?

Sverigedemokraterna:

”Vi avvisar försöken att anpassa människan efter storslagna utopier. I stället menar vi att politiken bör utformas utifrån hur människan är i verkligheten.”

Moderaterna:

”Vi avvisar försöken att anpassa människan efter kulturrelativistiska utopier. I stället menar vi att politiken bör utformas utifrån hur individer verkligen fungerar.”

För övrigt är det lika snurrigt snömos i båda tappningarna: hur människan/individen  ”egentligen är” är väl i stort sett bara olika, fast såna här argument brukar i allmänhet bara vara naturromantik som cementerar folk i de grupper de råkat födas, vare sig det gäller kön, klass eller etnicitet. Samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter kommer mycket längre.

Men det löser sig nog. Moderaterna kan ju be om ursäkt till kungen och låtsas som det regnar. (För upphovsrättsbrott, alltså)

För övrigt är Botkyrka inte hela världen, tydligen springer det omkring folk och skjuter folk i Malmö, och Beatrice Ask hälsar att om det skulle ligga främlingsfientliga skäl bakom så är det synnerligen allvarligt.

Jag skulle hävda att det är synnerligen allvarligt alldeles oavsett skälen!

Det är väl sju resor värre att någon tar sig rätten att skjuta, att skada, kanske döda en annan människa, än att vi har främlingsfientlighet i samhället?

Nog för att grupptänkandet är farligt och dumt i sig själv.

Men att villkora åtgärder mot våldsdåd efter skäl är som att försöka bota mobbning med att laseroperera glasögonormarna.

Annonser

22 oktober, 2010. Etiketter: . politik.

2 kommentarer

 1. Abo replied:

  Ett plagiat men SD har långt ifrån fel i allt de säger. Däremot måste man komma ihåg att de i grund och botten är ett främlingsfientligt parti.

  • Drama Online replied:

   Alla Sverigedemokrater har inte fel i allt hela tiden. 😀
   Just detta citat tycker jag antingen man kan tolka välvilligt vilket gör det innehållslöst som snömos. Eller som ett ställningstagande mot andra kulturyttringar än den gammel-svenska. Så tråkigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: