Tidsresenär på Chaplin-premiär?

DN skriver om tidsresenär i extramaterial till en Chaplin-dvd:

Förtjusande. Det jag vill veta är naturligtvis vilket märke telefonen har.

Ge det en chans. Kolla själv.

– Kan det vara en hörapparat?

– Ett krånglande örhänge?

– Och är det en man eller en kvinna?

(För övrigt: jag har mina egna personliga hypoteser men jag håller på dem till nästa inlägg)

Annonser

30 oktober, 2010. Etiketter: . Internet, Nyheter, pryl.

4 kommentarer

 1. Ännu mera synskhet. « Drama Online replied:

  […] är alltså min hypotes angående tidsresenären på Chaplinpremiären. […]

 2. Donk replied:

  Kvinnan pratar troligtvis med mannen som går ett par steg framför henne (de håller ungefär samma fart). På det viset hon stannar gissar jag att han stannade precis utanför bild.
  Han kanske pekar mot kameran och påpekar att de blir filmade, vilket skulle förklara att hon tittar emot oss från över åttio år sedan och fortsätter prata. Hon svarar bara mannen.
  Att någon filmas med handen mot sidan av huvudet ser jag inte som så underligt. Flera förklaringar kan hittas på; hörapparat, ont i örat, peruken håller på att blåsa av, örhänget krånglar…

  När tidsresor väl kommer igång tror jag att kommunikationsteknologin är så utvecklad att vi inte behöver hålla saker mot skallen för att prata med andra. Det är ju redan på väg bort idag, och tidsresorna lär dröja ett tag till.
  Dessutom, varför tror folk att det var en mobiltelefon? Då lär hon ju inte pratat så mycket i den, mobiltäckningen rätt kass 1928.
  De teorierna om tidsresor som verkar kunna fungera idag med vår teknologi kräver enorma energimängder, och du kan inte resa tillbaka längre än till det ögonblick då maskinen slogs på.

  Nä nu blev jag sugen att se Thrill Seekers. Inte för att den var sådär toppenbra, men den handlar i alla fall om ungefär detta.

 3. Drama Online replied:

  Ja, så kan det vara. Fast det var en tråkig kille som går framför henne på det där viset.

  Tack för ditt tankeväckande svar. Gillar speciellt att du skriver ”När tidsresor kommer igång…”

  Trevlig helg.

  • Donk replied:

   Självklart när.
   Allt vi kan fantisera ihop kommer säkert att förverkligas förr eller senare. Särskilt om man tänker på möjligheten med olika tidslinjer som ständigt förgrenar sig i ett oändligt antal möjliga framtider.
   Tyvärr verkar vi vara i en variant som kört fast lite. Ända sedan 50-talet har framtidsvisionerna 30 år fram i tiden varit att vi skall ha städer på Månen, alla skall ha flygande bilar och vi skall ha landat på Mars. Det mest frustrerande är att vi har teknologin, men det krävs att folk får arslet ur vagnen och samarbetar lite.
   Å andra sidan kanske det är tur att vi sitter fast. I de flesta teorier om framtiden sedan 50-talet har även globalt kärnvapenkrig verkat oundvikligt.
   Det kanske är tidsresenärer som förhindrar den oundvikliga katastrofen genom att hålla oss tillbaka på övriga områden? 😉

   Som ett exempel på hur vilda fantasier blir verklighet så skrev en fransman (namnet flyr mig) under sent 1800-tal om en framtid där alla har en apparat hemma där all världens information kan sökas. Alla apparater var hopkopplade i ett globalt nätverk, man såg informationen på en bildskärm och styrde den med ett tangentbord. Låter det bekant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: