Höst-fest

Kul blogg-inlägg angående kristen påverkan på Halloween.

Ser ingen som helst skillnad mellan att tigga godis på halloween med hot om toapapper i trädgården och att tigga godis på påsk med förtäckta eller bortglömda hot om att förhäxa din ko så att mjölken sinar.

Man kan väl blanda och ge bland traditionerna, ta det lätta och det tunga, det roligaste, det mest trösterika… lite kultur-evolution.

Jag gillar tanken på att fira ordentligt fyra gånger om året. Då spelar det ingen roll om det är vår-, sommar-, höst- och midvintersolstånden eller om vi förankrar det i Kristi liv eller i att det kommer en ny Ellos-katalog.

Poängen är att man återvänder till jobbet däremellan. Får lite ro. Inte åker sticker till Thailand på skidresa (?) mitt i terminen. Inte hackar sönder hela våren med småkrafs-dagar hit och dit.

Så då har jag faktiskt inget emot att kombinerar att tända ljus på kyrkogårdarna, med skräckfestivaler. Jag kan inte vara ensam om att se ett gemensamt tema här. Döden. Efter döden. Livet efter döden. I minnen eller som zombies, för mig verkar det som olika kulturell filtrering av samma sak.

Borde vara guldläge för blodgivningen.

Annonser

31 oktober, 2010. Etiketter: . Uncategorized.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: