Spanjorska äger solen

Hittade en kuriositet på Aftonbladet, en kvinna från Spanien har mutat in Solen.

Kommentatorerna till artikeln vill mest berätta att hon är dum.

Det tycker inte jag. Hon har hittat en juridisk grund att stå på. Grattis.

Däremot borde vatten, solsken och syre tillhöra alla och ingen, men lagen ser ju inte sån ut. (Se där, nu vart jag så där kommunistisk igen!)

Hon är i sin fulla rätt att driva in kostnaden för solsken från solpaneler, och ja, till och med alla som odlar saker. Såvida inte några hypotetiska Sol-invånare bestrider hennes inmutning. Med tanke på att solen ligger bakom det naturliga kretsloppet så skulle hon kunna casha in för vatten- och vindkraft också.

Fast det är klart, å andra sidan lär hon väl, som ägare till solen, bli ansvarig för den skada solen gör också. Torka med följande hungersnöd. Skogsbränder. Solsveda. Hudcancer.

Kanske inte alla korkade fylle-idéer och hångel som svenskarna drabbas av så fort vi tinar upp en smula, visst eget ansvar bör nog iakttas, å andra sidan är ju solen i högsta grad ansvarig för odlandet av vin, korn, humle, potatis ja det mesta vi kan brygga rusdrycker av. Till syvende och sist misstänks ju solen ha haft en avgörande roll i att värma upp det grunda hav där liv först uppstod. Då har frun en hel del att stå till svars för. Så jag är inte avundsjuk.

Alla trådar går tillbaka till Solen.

Det här är ett typiskt exempel på kommentarorer. Vad är det egentligen för folk som sitter och kommenterar artiklar på nyhetsajterna? Detta är inte ens de värsta provokatörerna, bluffarna, trollen. Jag får alltid visioner av trollen från trolltyg i tomteskogen. Ofta korkat, intolerant, sexistiskt eller hånfullt.

Är de som jag? Är det samma människor som bloggar om det och länkar till artikeln? För vad de skriver tenderar jag istället  att hålla med. Eller åtminstone förstå. Det kan ju inte vara så mycket jobbigare att blogga om det än att kommentera, så det borde inte vara att de svalnat när de kommer till bloggen… men kan det är lättare att driva med folk som anonym kommentator än som en bloggare som ska skriva ett inlägg i morgon också.

Uppdatering:

Tydligen har Al Gore gjort slag i saken och stämt henne för den globala uppvärmningen. Moa. Ha. Ha.

 

(För allt är sant på internet)

Annonser

28 november, 2010. Internet, nyheter.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: