Insnöad. Och utsnöad.

Hade barnen med på jobbet idag.

De hade en fulltecknad dag: Teckning, ”läsa” mammas böcker, fika, leta traktorer i bransch-tidningar, leka jedi-riddare med linjaler, rita whiteboard, leka brandkår, skicka mejl till Partypuffen, äta pannkakor, gå på möte med pappa och så hem till farmor.

Det gick förhållandevis bra, tror jag. Morris var normalt treåringsstökig, men det gick nog inte alltför mycket ut över kollegerna. Jag menar, jag vill ju sprida den sublima ynnesten att umgås med detta änglabarn, till mina medmänniskor, det borde de faktiskt förstå och lämna arbetsro till en annan dag.

Jag lyckades ändå få ut sju små jobb, strukturera upp ett större och beta av ett gäng felrapporter och bistå några kollegor. Det är ett förhållandevis bra resultat för mig.

Så trött. Morris Mini också. Han slocknade, i bilen på väg hem.

Det är totalt snö och trafikkaos. Vem genomför ett fackeltåg i snö-oväder? Det var väldigt modigt!

I alla fall var det i princip omöjligt att ta sig hem på vår lilla väg, parkeringskaos på en smal översnöad grusväg…..

Så B4ckst4b ringde hemifrån och sa åt mig att låta familjepråmen stå kvar på jobbet och lifta med svärfar istället. Jätteskönt.

MEN sen när han skulle köra hem gled han ner i den där lömska gropen vid sidan av vår infart. Tog evigheter att få loss honom, B4ckst4b var helt slut.

Nu vet vi inte om vi tar oss ut alls imorgon.

Överväger att ta sparken till dagis. Om det inte blåser för mycket.

  • DN publicerar en intervju med Daniel Poohl, Expos chefredaktör som INTE definierar utanförskap ELLER dåliga ekonomiska tider som något som bidrar till extremism. Det stämmer inte alls med min instinktiva förståelse för världen. Jag är inte riktigt skakad i mina grundvalar, men jag kanske borde…
  • Sen tycker jag det finns något sympatiskt med när när statistik stöter ideologisk fördomsfrihet och inte fördomar, vilket inte är ofta. Som den att alla terrorister är muslimer. Kolla igen… Kanske det är samer vi borde titta snett på istället? Eller snapphanar? hum-di-dum-didum.
  • Johan Hakelius fick mig att le: ”Ingen har påpekat att vi inte ska dra alla sjukgymnaster över en kam. Varför?”

16 december, 2010. Etiketter: , , . Föräldraskap, jobb, politik, Uncategorized.

Kommentera

Be the first to comment!

Lämna en kommentar

Trackback URI