Svenskarnas muslimska framtid…

Måste skriva om Ulf Nilssons nattmösseyrande.

Jag har välkomnat det nya kommunikationssamhällets demokratisering  av vår gemensamma röst. Samtidigt har jag känt en trygghet i att det fortfarande finns etablerade journalister som analyserar och behärskar sig.

Så det som stör är att detta journalistiska objekt,  som låter som en Sverige-demokrats med tilltagande lådvinsfylla* allt grövre fördomsstaplande, kommer från vad som verkar vara en etablerad journalist. Jag läste en träffande kommentar om att han tar vad som brukar stå i kommentatorsfältet till redaktionell plats.

”Vi, de otrogna, för inte krig mot någons tro, men islamisterna gör det, inte alla, men en obehagligt stor, mordisk minoritet.”

Känner plötsligt, apropå ingenting, för att upprepa en länkning till en analys av Europas terrordåd.

Sen var det det där att hotet mot ”svenskarna” är att de lömska muslimerna föder fler barn än ”svenskar”.

Vi får väl ta och konsultera SCB om det?

De kommer fram till, inte bara att barnatalskurvorna för etniska svenskar och invandrare närmar sig varandra. (Jovisst, alltjämt fler barn per invandrarkvinna, 2.2  jämfört med 1.86 för svenskorna.) Men skillnaderna minskar, svenskar föder något fler än förut, invandrare föder framför allt färre än förut. Speciellt för de som varit länge i Sverige. (Va? Blir man påverkad av landet man bor i?  Är man inte digitalt förprogrammerad att bete sig som muslim eller sekularisad kristen?)

Men döttrarna till invandrare föder FÄRRE barn än svenskarna.

Fast det finns en  grupp som skiljer sig. Invandrare från lägre utvecklade länder, som Somalia och Etiopien. Så, med Ulf Nilssons retorik riskerar ”vi” alltså allihop att ”bli” somalier. Huruvida detta är ett hot eller inte har jag svårt att uttala mig om. Jag känner inga somalier.

Om vi är på väg att invaderas av en dagis-legion av somaliska barn borde det märkas här:

Det gör det inte.

Uppdatering:

Guillou om saken och också om begreppet multikuluralism

* Det har påpekats för mig, sen detta inläggs publicerande att vi inte alls vet om det det är lådvin Sverigedemokrater dricker när de gradvis släpper hämningar.  Alltså kan de läsare som så vill istället läsa den bisatsen: ”som låter som en Sverige-demokrats med tilltagande Amaronefylla allt grövre fördomsstaplande,” (avlägsnade asterisken enbart för att undvika rekursion)

Annonser

18 december, 2010. Etiketter: . Internet, nyheter, politik.

3 kommentarer

 1. kallexx15 replied:

  http://www.youtube.com/watch?v=CdEGJb5W5ks säger en del. Kanske något att diskutera seriöst? Din kommentar om SD ”lådvinsfylla” visar att du generaliserar på samma sätt som Ulf Nilsson.

  • Drama Online replied:

   Det blir två svar:
   1. En småbarnsmamma i Botkyrka har inte 8 minuter, skicka kortare klipp. (Du håller mig från vinboxen.)
   Så länge jag orkade lyssna så var det en underhållande talare som egentligen har fel. Multikulti-idealet, såsom motståndarna kallar det, är inte en kultur, och man stärker inte andra kulturer genom att hävda överlägsenheten hos sin egen, kolonialismen har gjort underverk för infrastruktur och globalisrering, men knappast för minoritetskulturer. Mitt ideal är ett sekulariserat samhälle med lika friheter, rättigheter och skyldigheter med rika möjligheter att utöva sin kultur och sin religion så länge det inte inskränker någon annans fri- eller rättigheter. Om det är det du är emot med att vara emot ”multikulti” så får det stå för dig. Jag själv utövar gärna internetkultur, naturvetarkultur, studentkultur, företagskultur och vissa bitar av vänsterkultur, svensk, skånsk och kristen kultur. Det är det som är grejen. Smörgåsbordet. Och respekt för individen. Är man envis nog med det bemötandet kommer det att spegla hela samhbället.

  • Drama Online replied:

   2. Förlåt. Jag borde inte ha skrivit lådvinspimplande. Jag borde ha skrivit ”som låter som en Sverige-demokrats med tilltagande Amaronefylla allt grövre fördomsstaplande” för att beskriva den gradvisa hämningsförlusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: