Åkesson; för Sverige i istiden. Eller kanske Kristus-tiden.

http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.1615597!approot/embedvideo.swf?videoId=1.1991339

Ok, f’låt, jag har lite kul åt han Åkesson och hans engelska, vilket jag hittade här.Visst låter det lite Sölvesborgare till och med på engelska?
Göteborgska är ganska charmigt när det lyser i genom på engelska, för att inte tala om värmländska. Jag undrar om jag låter skånsk/blekingsk på engelska? Om jag verkar annorlunda? Vissa får en helt annan personlighet på engelska. Det är inte fallet här.

Den lilla stamningen bekymrar mig inte, det får man ta på ”Hard Copy” och med personer som har engelska som andra-språk.

Men det är kul när han kommer fram till en svår glosa som han kan, som ”referendum” eller ”municipal” jösses de går snabbt, och helt utan dialekt.

Och när det gäller själva innehållet i intervjun;

 • Brå och SD läser Brås statistik helt olika. SD läser den rätt, enligt Åkesson.
 • Nunneslöjor och muslimska slöjor är, enligt Åkesson, heeeelt olika grejer.
 • SD är fler och har starkare stöd än nånsin, enligt Åkesson. (Det att de har svårt att fylla sina stolar här och var måste vara en ren slump, bloggarens anm.)
 • De är ett så ungt och litet parti, det är enda skälet att folk med rasistiska åsikter märks i SD, de är för övrigt utstädade nu, och det har inte det minsta med SDs politik att göra. (Hunden åt upp min läxa och för resten så hade vi ingen)
Annonser

29 januari, 2011. politik, Uncategorized.

5 kommentarer

 1. Erik E replied:

  Rätt välskrivet blogginlägg. Men…

  Att BRÅ nu förnekar sina egna rapporter kan ju ha att göra med att talespersonen Hradilova-Selin är med i en anti-SD-grupp på facebook. Åkesson verkar ha på fötterna:
  http://www.dn.se/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet

  SD har fler medlemmar än tidigare och högre stöd i opinionsmätningar än tidigare. Att de på vissa orter har svårt att få tillräckligt med medlemmar att ställa upp på valbar plats kan ju ha att göra med den svartmålning de utsätts för i media.

  Sista punkten tolkar jag som att om ett parti har många att välja mellan så kan de lättare undvika att placera nya oprövade och/eller ”excentriska” medlemmar på listorna. SD är nya i bemärkelsen att många medlemmar anslutit relativt nyligen.

  Om de inte fyller listorna får de kritik för tomma stolar, om de fyller listorna med någon som sedan visar sig vara ideologisk avvikare får de kritik för det. Damned if you do, damned if you don’t.

  Sedan kanske Åkesson kunde formulerat det mer pedagogiskt, det hade han nog klarat av på svenska.

  • Drama Online replied:

   Nja, Hradilova-Selin har samma rätt som Sverigedemokrater att vara yrkesverksam OCH ta del av det offentliga samtalet. Han eller hon borde ju med tillgång till allt detta statistiska material antingen redan vara övertygad Sverigedemokrat om Sverigedemokraternas Sverige-bild stämmer. Eller också inte….

  • Drama Online replied:

   Kritiken från min sida är knappast att SD sätter folk de inte delar politik med på stolarnas, eller att det står tomma stolar.

   Kritiken från min sida går ut på att SD delar politik med yxskaften.

   Så du har rätt, Damned either way, eftersom det är ideologin som är fördömd.

 2. mopsen replied:

  SD är enligt min uppfattning för närvarande det enda parti, där ett öppet engagemang innebär uppenbar risk för att utsättas för skadegörelse (hakkors på dörr, krossade fönster, förstörelse på bil o s v) eller hot och t o m fullbordat våld (Issa Issa – 18 knivhugg, Martin Kinnunen – nej, trots namnen var de inte förövarna, utan de överfallna SD-medlemmarna.

  Då framstår död hare i brevlådan och kastade ruttna ägg som mer överkomliga plågor för en sverigedemokrat.

  Alla människors lika värde? Javisst, med undantag för sverigedemokrater.

  • Drama Online replied:

   Alla människors rika rättigheter, möjligheter och skyldigheter ÄVEN för Sverigedemokrater, givetvis. Det borde givetvis inte ens diskuteras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: