Det stormar alltjämt från Husbybadet

Det hände något på Husbybadet. Några 11- och 12-åriga barn (på ett barnkalas!) ofredades av äldre killar, som ”smekte” (=tafsade)  på dem i bassängen. Och flickornas kompis som försökte försvara dem blev knuffad och tryckt under vattnet. Förövarna var 5-7 till antalet och tillhörde ett sällskap på 18 + 2 ledare. De uppger en ålder på 15-17 år.

(Tillåt mig ett feministiskt utbrott: ÄCKEL!)

Aftonbladet citerar Polisen

Så långt är folk ungefär överens. Och även att gärningsmännen/’gärningsungdomarna’ inte får komma undan med sånt. Konstapel Bastian skriver klokt om barns brott mot barn. Självklart är det lika illa och maktlöst för en 11-åring att bli utsatt av en 17-åring som av en vuxen. Men en 17åring är ju faktiskt inte heller vuxen i lagens mening.

Lyssnar man på ”invandringskritiska” bloggar och kommentatorer var situationen betydligt värre, avslitna badkläder och pressande av  genitalier. I värsta versionerna: ”20 män gruppvåldtog en 11årig flicka”.

Politiskt inkorrekt som satte bollen i rullning uppger inget sådant. De citerar istället ”Närstående” till offren.

Närstående till offer har också rätt att berätta sin berättelse, sin sanning. Men som samhälle är det väl polisrapporten vi har att ta ställning till. Den har jag inte sett, och jag hoppas faktiskt att den inte finns att tillgå, för offrens skull, så jag förlitar mig på polisens citat i Aftonbladet, i brist på bättre.

Anledningen att de” invandringskritiska” elementen engagerar sig är att gärningsmännen var från ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn.

Hade det varit ett handbollslag helsvenska gymnasister hade det varit lika tyst som de nu anklagar gammelmedia för. Invandring är ett sexigare ämne än övergrepp.

Framför allt är de ”invandringskritiska” elementen stötta över att vinkeln på artiklarna handlar om den högerextrema demonstration med äggkastning som följde snarare än det ursprungliga övergreppet.

Kanske jag kan hjälpa dem där: medborgargarden/mobbar/demonstrationer är mer ovanliga än sexuellt ofredande, sorgligt nog.

Lite som det där:
Hund bet borgmästare: Ingen nyhet.
Borgmästare bet hund: Nyhet.

Dessutom var medborgargardet/demontrationen/mobben nyare i tid och dessutom med större potentiella konsekvenser.

Så jag förstår nyhetsvärderingen.

Jag erkänner, det att jag inte tillskriver snuskgubbebeteende till kulturella skillnader handlar om att bland äcklen i mitt liv har invandrare snarare varit underrepresenterade än överrepresenterade. Jag minns en mörk kille som skickade ett snusk-sms en gång. Och en massa helsvenskt tafsande och svårt-att-ta-ett-nej. Däremot har tjejer och kvinnor inte på något sätt varit underrepresenterade i fråga om kränkande sexuella tillmälen. (Classy…)

Men jag vet, jag vet, en persons erfarenhet är inte tillräckligt för att dra nån som helst statistisk slutsats. Men om det är kultur: att få människor med annan kultur att snabbt bete sig som som de med vår kultur så är det väl bara att behandla dem preciiiiiiiis som alla andra. Information och förväntans-effekt. Jag menar, gissa varför mina spinkiga kids äter mat på dagis, men inte hemma, liksom.

(I min teknokratiska hjärna så är det förstås ingen större vinst med att förändra folk till att inte prata på bussen och äta våfflor i mars, det borde räcka med att följa lagar och förordningar, men om kultur hjälper så.)

Det jag inte begriper är hur det kommer sig att de ”identitetslösa ankarmän” (ensamkommande flyktingbarn) tydligen inte har minsta problem med att ta sig hit. Har de pass utan identitet? Åker alla lastbilsflak? Medan de skärpta passkraven splittrar familjer till och med i de fall där man har DNA-bevis på att mamman i Sverige är mamma till barnen i Somalia.

Det underliga är att jag faktiskt, tyvärr, håller med mupparna i sak, men av helt motsatta skäl. Använd de snabbaste, vetenskapligaste metoderna som finns för att fastställa ålder och identitet på de som kommer. Bara de är säkra och inte kränkande så är jag helt för. Däremot är jag en smula skeptisk till att tandröntgen är en säker identifikation på ålder. Det finns väl inget så knäppt individuellt som tänder. De växer kors och tvärs, och snett och tätt och glest och tidigt och sent. Folk opererar visdomständer när som helst mellan 16 och 35 verkar det som.

Ingen ålder på en häst?

 

Expressen om kopplingen mellan SD och Politiskt inkorrekt.

Expressen om händelserna.

 

”Invandringskritiska” artiklar och bloggar:

(By the way: Jag håller inte med dem för att jag länkar. De är en freakshow.)

Annonser

1 mars, 2011. feminism, Internet, journalistik, ondska, sex, Sverigedemokrater, Uncategorized, våldtäkt.

21 kommentarer

 1. Alf Borkenhagen replied:

  Bra tankar & funderingar, men kolla fakta: PI skiljer INTE på etnicitet vid rapportering om brott och förövare som undanhålls i ”gammelmedia”. Nyare ex: Djurplågaren Aud Stokman är norsk, krogdrogligan i Malmö med Li Lykke Olander och Gustav Feuk i spetsen är svenska liksom flervåldtektsförövaren i Alingsås, även det en ung ”pursvenne”.
  Inga funderingar utan fakta, för trovärdighetens skull.

  • Drama Online replied:

   ‘Politiskt inkorrekt’ är en ny bekantskap för mig och det är möjligt att jag på just det planet dömde PI ovanligt hårt av två skäl; Dels alienerar titeln på sajten mig på ett mästrande sätt. Och dels plöjde jag en hel kör av hemsidor och kommentarer där fokus och förklaringsmodell på både den här händelsen och bloggarna i stort handlade om kultur och invandringskritik och PI framstod som den ursprungliga källan.

   Om det är sant som du säger ber jag PIs redaktion om ursäkt. Precis som du skriver finns det även äckel som råkar vara svennar.

 2. Erik replied:

  ”Hade det varit ett handbollslag helsvenska gymnasister hade det varit lika tyst som de nu anklagar gammelmedia för. Invandring är ett sexigare ämne än övergrepp.”

  Ett irrelevant resonemang. Så vitt jag vet har det aldrig hänt att en grupp svenska ungdomar/unga män gjort någon liknande. Det ligger inte i vår kultur, vilket är mer än vad man kan säga om kulturen i mellanöstern och nordafrika.

  • Drama Online replied:

   Jag kan personligen intyga att det det finns pursvennar som inte insett att tafsande och svårighet att ta ett nej ”inte ingår i deras kultur”.

 3. Mattias replied:

  Hur kan du påstå att det lika gärna kunde ha varit ett ”helsvenskt handbollslag”. Tror du ens på det själv? Tror att de flesta svenskar är lite mer nogräknade angående ålder och inte ger sig på småbarn som inte är utvecklade. Kommer man från en annan kultur och kanske aldrig ens har sett nån av kvinnligt kön lättklädd innan blir det väl för svårt att behärska sig. Hoppas att dessa utvisas omgående.

  • Drama Online replied:

   Det skrev jag inte. ”Hade det varit” indikerar ett hypotetiskt resonemang. Lär dig det, det är användbart.

   • Mattias replied:

    Det är väl inte jag som har en tråkig manssyn utan snarare de ”barnen” som utförde dådet? För de var det uppenbarligen för svårt att motstå en småflicka fast de själva är så gott som vuxna, iallafall fysiskt. Du behöver inte oroa dig, ska inte kommentera eller besöka din blogg mer, konstigt bara att den kommer upp högst på google på husbysökningen när din inlägg är så banala och ointressanta. Man lär sig på psykologutbildningen att vissa personer ska man inte ta en debatt med, för de är så övertygade om att de har rätt. Men gjorde det för dessa stackars flickors skull.

   • Drama Online replied:

    Jag håller inte med. Förövarna är brottslingar och har en störd sexualitet för att de ‘tafsar’ på små flickor och nån som inte vill.

    Du har en tråkig manssyn för att du tycker det är begripligt beteende om de vuxit upp utan att få se lättklädda tjejer. Det antyder ju att det därmed skulle vara okej för killar med bristande impulskontroll.

    Den attityden får en massa trista konsekvenser i samhället i stort. Tjejer törs inte vara sexiga eller säga ja, av rädsla för att män använder det som ursäkt för övergrepp senare.

    Kom igen nu, inte skulle du kasta dig över stripporna på en strippklubb, till exempel?
    En vuxen människa kontrollerar sina impulser, till och med min femåring kontrollerar sina impulser!

    Och nej jag tycker inte det är okej att du ser ner på män för att andra våldtar/ofredar. Det är inte okej att snatta för att Khadaffi skjuter på sitt folk heller.

    Jag tvivlar på att du hjälper offren ett endaste dugg med att släta över det med att ”det beror på deras kultur”. Tjejerna vill väl känna sig trygga i att äcklen hålles personligen ansvariga alldeles oavsett vilken kultur de tillhör.

    Det är inte som att jag håller andra svennekillar ansvariga för den (lilla) grupp som tafsade på mig.

    För övrigt är du välkommen tillbaka när helst du vill.

  • Drama Online replied:

   Och vilken tråkig manssyn du har.

   • Mattias replied:

    Vet mycket väl vad ett hypotetiskt resonemang är, lärde mig det på universitetet (om du vet vad det är). Nej, har ingen tråkig manssyn utan en realistisk uppfattning om hur kvinnosyn och segregation mellan könen ser ut i vissa kulturer.

   • Drama Online replied:

    Åh! Har du typ gått på UNIVERSITET? Då måste du typ VETA och KUNNA mycket MER än typ ALLA andra, för högskolepoäng är ju så SÄLLSYNT!
    Men gu’ va’ kul, var låg du? Har du pluggat i Uppsala, Kristianstad, Visby, Stockholm eller Kalmar? Vi kanske känner varann! Eftersom det är så ovanligt att plugga, menar jag…

   • Drama Online replied:

    Tycker i alla fall du verkar lite slö som inte lärde dig begreppet hypotes ens i gymnasiet eller högstadiet.

   • Drama Online replied:

    Resonemanget att man kastar sig över nåt bara för att man inte sett det förr kallar jag fortfarande för en tråkig manssyn. Jag menar, trots den överväldigande frestelsen har jag ännu inte snattat en endaste Ipad. Inte ens första gången jag såg den.

 4. bloggare på icedaniel.se replied:

  Bra skrivit. Sen är det inte konstigt att expressen och aftonbladet är en vecka sena med nyheten för det är tidningar som typ inte har någon trovärdighet bland folk längre !

 5. Dan B replied:

  För det första hade det aldrig inträffat att ett helsvenskt handbollslag gjort något dylikt. Ja, det finns tyvärr svenska killar som har svårt att ta ett nej, men att svenskar begår övergrepp I GRUPP är däremot extremt sällsynt.

  För det andra: Jo, vi ”högerextremister” har faktiskt för vana att rapportera även om ”helsvenska” sexövergrepp när dessa sticker ut ur mängden genom sin råhet och/eller förövarnas antal. Det blir dock sällan aktuellt eftersom nästan alla av de värsta våldtäkterna begås av etniska främlingar.

  Vi ”högerextremister” får oftast reda på att en gruppvåldtäkt eller liknande ägt rum på samma sätt som alla andra: via fulmedia. Vi ringer eller åker sedan och undersöker saken, bland annat för att få reda på förövarnas identitet, eftersom fulmedia mörkar denna för att skydda sitt mångkulturella samhällsexperiment.

  Tror du på allvar att vi med jämna mellanrum får reda på vilka som begått en gruppvåldtäkt och säger till varandra: ”Jaha, de heter Kalle, Jesper, Martin och Åke – inget att skriva om alltså”?

  Jag har själv varit med och grävt i förundersökningar med mera, så jag vet vad jag talar om. Huvudregeln är denna: Ju fler förövare, och ju råare övergrepp, desto säkrare kan man vara på att det begåtts av invandrare.

  Det finns undantag, som Hagamannen och Anders Eklund, men dessa är så få att de bara bekräftar regeln. De bröt dessutom mot mönstret endast när det gäller brottens råhet; ingen av dem begick sina illdåd i grupp.

  Hittills har vi, mig veterligen, aldrig haft ORSAK att skriva om någon gruppvåldtäkt begången av svenskar, helt enkelt eftersom ingen sådan inträffat. I det fåtal fall där svenskar begår gruppvåldtäkter handlar det nästan uteslutande om par-våldtäkter med två berusade killar på en ännu mer berusad tjej. Att uppemot 20 svenska killar (eller ens 12, 8 eller 5) ger sig på en ensam tjej händer helt enkelt inte.

  Och om det hände kan du ge dig f-n på att varenda ”högerextremistisk” sida skulle skriva om det och ropa efter förövarnas blod. De flesta av oss anser att hängning är ett lämpligt straff för sådana avskum, helt och hållet oavsett nationalitet.

  Såvitt jag vet måste man dock gå tillbaka till 1987 för att hitta ETT bekräftat fall där ens så många som tre svenska killar våldtagit en ensam tjej. Det är givetvis möjligt att jag missat något, men mönstret är ändå EXTREMT tydligt: sexövergrepp med mer än två förövare begås till nästan 100% av främlingar.

 6. Drama Online replied:

  Där ser man. En svensk karl reder sig själv.

  • Jon replied:

   Wow… Snygg comeback. Så full av motbevisande fakta 😛

   • Drama Online replied:

    Jag kan inte argumentera med nån som tycker svenska våldtäktsmän är bättre än utländska bara för att de inte jagar i flock. Vi har inte tillräcklig gemensam grund att stå på. Hela det resonemanget gör mig illamående. Det spelar ingen roll hur många gånger jag skriver att typfallet för invandrad man faktiskt INTE är en våldtäktsman, och typfallet för en våldtäktsman alltjämt inte är en invandrare vilket inte bara gör det grovt oetiskt att straffa en hel grupp utan även våldsamt ineffektivt. Men om ni fortsätter berätta för invandrare att det är de förväntningarna svenskar har på dem så kan ni ju försöka få till ett ansvarsfullt samhälle sen.

 7. Drama Online replied:

  FYI; ”Undantag som bekräftar regeln” betyder ursprungligen att ”Om det finns undantag är det ingen regel”. Som så mycket annat är det en felöversättning av ett tyskt ordspråk.

 8. Cavatus replied:

  Och för er som vill läsa en uppföljande analyserande krönika av det som bloggposten avhandlar, rekommenderar jag er att läsa journalisten Julia Caesars senaste krönika från idag, söndag, om just denna händelse, invävd i en analys av regeringens historiska uppgörelse med MP. Här finns länksamlingen: (borttaget)

 9. Kan inte sluta skratta. Vad kan det birro på? « Drama Online replied:

  […] och undersökningarna av ensamkommande flyktingbarn med övriga nordiska länder. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Tänder? Hur säkert är det? Har inget emot åldersundersökningar så […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: