Teaterrutin

Det kan tyckas lite överdrivet eller tufft att köra haveri-kommission/debriefing/samling/genomgång, eller vad man nu vill kalla det efter varje föreställning, men för mig är det bästa stunden. Högar av bekräftelse. Om det inte blir för mycket skäll.

De flesta misstag man gör märker man väl i stundens hetta, tänker jag. Jag har hållt på i femton år och blir en liten, liten gnutta sur när jag får finfina nybörjarråd.

Men det är skönt för många att få det sagt, så kan var och en gå hem med ambitionen att göra bättre nästa gång utan nåt som skaver…

Jag tror inte jag enskilt gjorde några missar ikväll som publik eller skådisar fick lida för…

En liten, liten scenografi-miss grämer mig lite, men ingen sa nåt om det, så då påpekar inte jag det.

Och jag hade ett fullständigt deer-in-the-headlights, klump-i-magen, va-fan-säger-jag-nu, -ögonblick, men det var varken nåt som märktes eller nåt som lär hända igen.

Vände på två meningar inom en monolog, men det var mest för att jag fick känsla för fealing från motspelaren. Passade bättre så, just denna gången, och det hade inga konsekvenser.

Men det musikaliska… Jag märkte att tempot var off ikväll, men… En av de ytterligt musikaliska skådisarna nämnde nåt om ”falskt” igår och nu vågar jag knappt sjunga alls, för jag hörde inte det alls, att vi inte höll tonen. Känner mig usel.

Annonser

26 mars, 2011. Kampen, teater.

One Comment

  1. Sara replied:

    Åhhh, jag längtar till 2 april när jag kommer och tittar. Och sjung för Guds skull, det är inte Berwaldhallen, det är en levande, berörande föreställning med ett budskap, det är det viktigaste. (Åsså förstås att jag vet att du sjunger jättebra.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: