Jämställdheten börjar i förlossningsrummet

Jämställdheten börjar i förlossningsrummet | SvD.

Det handlar egentligen inte om rättvisa, i det här fallet. Rättvisa är visserligen ett viktigt argument för många jämställdhetsfrågor, men inte alla. Det är framför allt en fråga om att optimalt utnyttja de resurser barnet har till sitt förfogande. Till exempel båda dess föräldrar.

  • Jag minns en biltur med mina plugg-kompisar, nån gång för 10-15 år sen… Och jag argumenterade för pappans rätt att vara med, han är ju också förälder. Och nån annan för mammans rätt att kasta ut honom om han blev jobbig. Och nån tredje ville filma, vilket jag ändå absolut ville ha rätt att vägra. Så unga vi var då….
  • En blivande mamma blev sjuk, och kunde inte gå på MVC’s informationsträff. Pappan gick i alla fall. Det blev MYCKET konstigt.

    Hörde han ihop med hon där, som kom utan pappan? Nej. Och skulle han verkligen skriva sin tjejs personnummer, eller sitt eget, eller kanske inget, och kunde mamman egentligen räknas som informerad? Och var det säkert att han inte hörde ihop med henne där?

  • Min B4ckst4b var med i matchen båda gångerna, precis som de flesta papporna nu för tiden. I alla fall tills han höll på svimma (jo, han är inte värsta nyttig på blod och sjukhus. Men på mycket annat) så mitt i mitt barnafödande försökte jag organisera förlossningspersonalen att rädda min man från att dimpa i golvet.
    Och han räddade hela familjen bara genom att låta nyfödde Skrotas sova på sitt bröst när jag mådde skit.
  • Jag vill så gärna tro att det är faderskapets närvaro som gör smarta ungar. Men jag har en känsla av att det är smarta pappor som är hemma med sina ungar och intelligens är ärftligt.
Annonser

12 april, 2011. föräldraskap, Förlossning.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: