Och nu då? Rösta, eller?

Det talas vackert om att bemöta terrorn med demokrati. Öppenhet. Kärlek. Tid att sörja, inte debattera, inte straffa, inte kämpa. Att våldet från extremvänster, extremhöger eller islamist-håll är lika illa. SD vill inte ”göra politik av det”. Att felet inte är politiken utan våldsromantik, galenskap, utanförskap…

Och jag hade tänkt vara fin och fördomsfri och göra så, inte trampa på några nationalistiska offer-koftor.

Men, ursäkta då.
Nån sprängde regeringsbyggnaden och sköt ner ett politiskt ungdomsläger för att dra igång ett korståg mot muslimer. Hur mycket mer politik kan det bli?

Jag tror visserligen han hade två skäl:

 • Påverka politiken
 • Bli någon. Ett namn. En kändis.

Jag avser inte att demonisera allt terroristen snuddat vid, inte datorspel, inte frimurare, skytteklubbar, militär-styvföräldrar, egen-företagare, frånvarande pappor eller ens SD och dylika invandrarkritiker.

Men terroristen hade en ideologi som bygger på att inskränka solidaritet och att göra skillnad på folk och folk. Jag ser ett samband. En skillnad i skala, inte i tankesätt. Det betyder inte att jag tror att de alla är beredda att begå sådana hemskheter eller att ”det får man ju inte säga i det här landet”, bara att jag tänker säga emot.

Vi behöver inte ställa upp det. Inte på polariserandet, och inte på den kapitalistiska kändiskulten, eller de snålare livsvillkoren.

Vi kan låta bli att rösta på den.

Mina fina pirat-vänner får ursäkta. Jag måste nog rösta vänster ett tag. På solidaritet. Välfärd. På religionsfrihet och sekulariserad stat. Den där rödgröna röran.

Men rösta ni på vilket demokratiskt parti som helst. En demokrati värd namnet bör vara mer än majoritetens diktatur, den bör även skydda de medborgerliga rättigheterna, även hos minoriteter.

Och det kan vi rösta på. Gör det.

PS: Alltså… Det här med internationella nationalister… Really? *Tar mig för pannan*

Annonser

10 augusti, 2011. Uncategorized.

24 kommentarer

 1. Paradigm replied:

  Själv röstade jag på SD, ser inget annat val. Grejen är att de flesta muslimer inte respekterar vare sig etniska svenskar eller andra minoriteter. De har snart slängt ut judarna från Malmö så till skillnad från ABB så ser jag det som ett religiöst/kulturellt problem. Och de rödgröna såg på med armarna i kors till media uppmärksammade det. Då kom några lama ursäkter. Du kan se samma sak världen över. Större delen av arabvärlden töms på sina religiösa minoriteter. Det är knappast några enstaka galningars verk.

  Jag är faktiskt inte ens nationalist, min identitet är mer som västerlänning. Jag har alltid tyckt att Sverige är lite småtråkigt. Och jag är för en ekonomisk vänsterpolitik. Men respekt måste vara ömsesidig om det ska fungera. SD är förvisso det parti som har flest korkade rasister, men också det enda parti som inte låtsas att problemen ska gå över av sig själva. Vi har nu fem procent muslimer, lika stor andel som Holland där folk med utbildning flyttar ut till andra länder.

 2. Drama Online replied:

  Nämen, snälla nån, hur gick det till? (Själva utslängandet av judar, alltså.)

 3. Paradigm replied:

  Genom mordbrand, misshandel, hot och trakasserier. Det skrevs rätt lite om det i rikstäckande medier. SVT tog bara upp det efter att de brittiska tidningar gjort det. Här är en artikel från förra året:

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/judarna-flyr-malmo-och-reepalu-ser-pa_4321093.svd

  • Drama Online replied:

   Fruktansvärt.
   Fast att bota en rasism med en annan kan ju inte åstadkomma något annat än att kasta bensin på elden.

 4. Paradigm replied:

  Nej, det är sant. SD har ju ingen realistisk lösning på problemen med mångkulturalismen utan bara en romantisk och smygrasistisk folkhemsnostalgi. Men jag taktikröstade på dem eftersom frågan då åtminstone kommer upp på dagordningen. Politiker vill bli omvalda så om SD blir tillräckligt stora så kommer de andra partierna vakna. Så sker nu i andra länder när Sarkozy, Merkel och Cameron alla erkänt att mångkulturen är ett misslyckande.

  • Drama Online replied:

   Jag ser mer av lyckad än misslyckad mångkultur i mitt liv. Sarkozy, Merkel och Cameron kanske borde hälsa på.

   Vad är det som misslyckats? Religionsfrihet? Den majoritet av invandrare som jobbar/studerar, följer lagen så gott de kan och inte bor i problem-områden?

   Det finns säkert sätt att få bättre fason på den minoritet som är rasister och brottslingar, skola, socialtjänst, polis bör givetvis få fortsatt stöd och befogenheter, men politik som ökar de ekonomiska klyftorna och stigmatiserar minoriteter måste förvärra situationen. Så svårt är det inte att tänka sig in i att vara fattig och oönskad.

   Dessutom har ju SD inte fått igenom nånting av just integration och invandring. Bortkastad röst.

   Däremot kan de kanske dra jämställdheten tillbaka eller agera ännu ett stödparti för alliansen i ekonomiska frågor, där gäller säkert inte beröringsskräcken.

   Bra jobbat.

 5. Paradigm replied:

  Du kanske ser ett bra utfall från din horisont men när partier som SD växer över hela Europa år för år så kanske du inte är så representativ. Jag tror Sarko och de andra har pejlat läget noga innan de gjorde sina uttalanden.

  ”Vad är det som misslyckats?”

  Nej, inte den laglydiga majoriteten men den skyhögt överrepresenterade minoriteten. Och alla flickor som rapporter om hot från familjen – enligt en undersökning rör det sig om ca 100 000 flickor och unga kvinnor.

  Religionsfrihet? Tja, situationen i Malmö talar väl sitt tydliga språk.

  I övrigt vill jag påminna om att jag inte är ute efter att SD ska få igenom sin politik utan att få fart på de andra partierna.

  Om du är rädd för ökade klyftor (vilket jag också är) så är mångkultur en dålig idé. Du får då den obefintliga solidaritet som råder internationellt på hemmaplan.

  Att SD skulle kunna dra tillbaka jämställdheten är osannolikt. Däremot blir samhället mer välvilligt inställt till en sån utveckling ju fler nyanlända från traditionellare kulturer vi tar hit. Det är ju inte som att 100 000 flickor känner sig pressade av SD.

  • Drama Online replied:

   ”Det är ju inte som att 100 000 flickor känner sig pressade av SD.”
   Jo. Vi är en hel del som känner känner oss hotade av SDs politik. Dock inte direkt till liv och lem.

 6. Drama Online replied:

  För mig är det ganska enkelt: Det handlar om att slå vakt om rättvisa, medborgerlig integritet och allas lika värde. Det är det som är tryggheten. Du gör inte det genom att rösta SD och du vet att du inte gör det. Du röstar bara på kyrkliga skolavslutningar och sånt löst blaj, vilket inte ökar tryggheten för någon, (bara banar väg för kreationister och såna kunskapsfientliga tomtemössor).

  Angående högerpopulistiska och invandrarkritiska partiers framgångar i Europa, så verkar det från ”min begränsade horisont” som att det snarare handlar om otrygghet, och enkla lösningar, och folk verkar tro att de själva hamnar högre på skalan om de hittar nån nedanför att sparka på.
  Det är också ett feltänk. Utan en ansvarsfull socioekonomisk politik, där politiker faktiskt identifierar sig med de utsatta, så kommer vi alltjämt ha en utsatt underklass med brottslighet och svårighet att identifiera sig med samhället och auktoriteter även utan invandrare, bara en blond sådan.
  Och de politiker som är mest benägna att identifiera sig med fattiga med invandrarbakgrund är varken SD eller alliansen.*Lovar*

  (Och jag tror att Merkel och Sarkozy har järnkoll; på väljar-siffrorna. Ja, det är sant, jag antyder att makt korrumperar, hoppsan. Eller så är de kanske rasister helt enkelt. Men vi talar om en man som får ligga med Carla Bruni, för att han har kärnvapen; jag tror att han kan vilja behålla det privilegiet.)

  Majoritet/minoritet
  Då kan vi ju inte straffa minoritets-majoriteten, det förstår du väl?

  Hotade flickor är ett argument för lätttillgängliga kvinnojourer, inte för minskad invandring. Kanske feministerna är ett bättre parti för dig, eftersom det är deras politik du vill genomföra, och INTE – enligt egen utsago – Sverigedemokraternas.

  Malmö
  Mina bröder bor i Malmö, de är alltjämt för religionsfrihet. Faktum är att de verkade mer utsatta för brott i Lund, så det kanske är studenter vi ska brännmärka som icke önskvärda? Men du kanske vet något annat än dem, som det att bara för att man får tro på vilken gud man vill eller fira vilka högtider man vill, så ska det föreställa mandat att begå brott. Det är det inte. Polis, skola och socialtjänst får gärna känna till etnicitet på de lömska minoritets-minoritetspersonerna och använda sig av det som signalement, men kom igen, det i sig är inte straffbart, och så himla hjälpsamt är det inte heller med tanke på att majoriteten är laglydiga.

  Klyftor
  Ja, och det är därför SD röstar med alliansen… för att minska klyftor… troligt…

  Felet är ”Det ska löna sig att jobba” som religion, och det sjuka med alltihop är att pengar i sig är en ganska dålig motivator över en viss nivå, då är utmaningar, status, kreativitet, identitet, gemenskap mycket kraftfullare.

  Jämställdhet
  Eller ganska sannolikt. Inskränkt aborträtt, bort med pappamånader, ”traditionell familjepolitik” vad nu det betyder och mot positiv särbehandling. Kiche, kinder, kirche-partiet framför andra; de är ikapp KD på sånt.

  Jag ser det faktiskt som ett svek mot alla kvinnor, och därmed mot alla män, att rösta på ett sånt parti.

 7. Paradigm replied:

  Du verkar avsiktligt eller oavsiktligt att missförstå mig. Jag säger ju att jag taktik-röstar. Det innebär att jag inte vill ha igenom SD:s politik utan få de andra att vakna. Så jag bemöter inte ditt tal om ökade klyftor, kyrkliga skolavslutningar och så vidare.

  Att folk röstar på de sk främlingsfientliga partierna på grund av otrygghet stämmer. Men du tycks helt främmande inför tanken att mångkulturen på något sätt skulle bidra till deras otrygghet – trots den höga överrepresentationen i kriminalitet, hedersförtryck och annat. Jag talade med en tjej som jobbat på dagis i Alby. Hon berättade att alla svenska tjejer slutat där eftersom barnen spottat på dem och kallat dem horor. Sa hon så bara därför att hon kände sig otrygg eller behövde någon att sparka på? Hon verkade inte särskilt hatisk; sa det bara sådär i förbigående.

  Du vill ha en ”ansvarsfull socioekonomisk politik, där politiker faktiskt identifierar sig med de utsatta” och kvinnojourer till 100 000 flickor (förmodligen finns ett mörkertal). Varifrån kommer pengarna? Inte ens Vänsterpartiet skulle begära en sån sak och än mindre få igenom det. Och om du läst PISA:s senaste undersökning så kan du se att länder med många muslimer har elever som presterar sämre än andra länders elever. Vi får stryk av Estland och Polen. Så i framtiden blir förutsättningarna för en sån politik ännu mindre.

  Malmö består av olika stadsdelar och jag gissar att dina bröder inte är så många att de utgör ett statistiskt underlag. Och visst majoriteten är laglydiga, men problemen försvinner inte av det. Om 100 000 flickor uppger att de är hotade av släktingar så blir det lågt räknat 200 000 hedersförtryckare varav nästan ingen blir polisanmäld. De blir i dina ögon en rätt stor del av den laglydiga och tillsynes oproblematiska majoriteten.

  Och vad ska jag rösta på för att inte svika? De etablerade partierna är idag väldigt snarlika, alla befinner sig i den socialliberala mittfåran. Och ingen har lyckats förbättra situationen. Att bara fortsätta att rösta på ett sånt parti vore ett större svek. Det är i mina ögon en tom gest utan någon sann medkänsla.

  • Drama Online replied:

   Ditt taktik-röstande har inga förutsättningar att fungera så länge övriga partier inte vill ha något av SD, och de erbjuder ingenting. De etablerade partierna vill fortfarande inte ta i frågan. Och som SD-väljare skulle jag vid det här laget börja misstänka att SD inte heller vill det. De mår gott på den stora offer-rollen, gnället om att ingen vill ta debatten och när någon säger emot hävdar man den stora konspirationen.
   Och det hade du kunnat räkna ut på förhand. Jag tänkte att F! kunde ge samma effekt av missnöjesröstande men det var bara ett förslag.

   Ahhh, så det är bara visa delar av Malmö som talar sitt tydliga språk, då alltså? Det är alltså minoritets-minoritets-minoriteten av Malmö som ska vara norm för hur vi ska ha det och behandla varann i Sverige? Det verkar varken kvantifierat eller som en effektiv generalisering.

   Var kommer siffran om 100 000 ifrån? Har man frågat alla muslimska flickor? Hur fick man fatt i dem?

   Kvinnojourer är inte hela lösningen, skola, socialtjänst, polis har en viktig roll samt folkbildning. Shariffs hjältar, Pela och Fadime osv.
   Men brott är brott, det spelar väl ingen roll vem som gör det och varför.

   Vad du ska rösta på? ”vilket demokratiskt parti som helst. En demokrati värd namnet bör vara mer än majoritetens diktatur, den bör även skydda de medborgerliga rättigheterna, även hos minoriteter.” Du är tillräckligt smart för att hitta ett.

 8. Paradigm replied:

  Och om du är rädd för att SD ska vrida klockan tillbaka men inte muslimerna så läs gärna det här:

  http://www.newsmill.se/node/21664

  • Drama Online replied:

   Jag förstår inte vad du vill säga med länken. En RFSU-medlem hävdar att det är allmänt känt att muslimer är värst. Jaha? Det kanske de är. Det har inte med en sekulariserad stat att göra.

   • Paradigm replied:

    Det är det inte bara en person som hävdar detta. I en internationell Gallup så hävdade 96 procent av Londons muslimer att homosexualitet är moraliskt oacceptabelt.

    Du tror inte att det påverkar samhället om vi tar hit alltmer antisemiter och homofober? Det rinner av den sekulära staten som vattnet från en gås? Och sekulära är vi bara så länge väljarna vill att vi ska vara det. Det finns vad jag vet inga svenska undersökningar men i andra europeiska länder vill 20-40 procent av muslimerna ha sharia-lagar. Vad händer när de blir en större del av väljarkåren?

  • Paradigm replied:

   Min taktikröst kan mycket väl fungera eftersom de etablerade märker att frågan kan locka väljare till deras parti. Folkpartiet är ju mest känt för att fiska i grumligt vatten, som det brukar heta. Och mycket av vad SD:s föregångare Ny Demokratis förslag har senare genomförts av de etablerade. Det spelade då ingen roll vad Ny Demokrati egentligen ville liksom det nu inte spelare någon roll vad SD egentligen vill.

   Vet inte riktigt vad du menar om Malmö. Jag menade dock att dina bröder förmodligen är för få för att man ska kunna dra några slutsatser om situationen i Malmö och att man är mer brottsutsatt i Rosengård än på andra ställen. Jag vet inte hur man kom fram till siffran 100 000 men det är rimligen en skattning. Det finns ju olika sätt att räkna på sånt.

   ”Men brott är brott, det spelar väl ingen roll vem som gör det och varför.”

   Fel. Om brott begås om ett sätt att upprätthålla den egna kulturen så blir den mycket svår att bli av med eftersom brottslingen då skyddas av sin omgivning och dessutom lär sina barn att begå samma brott.

   De ”demokratiska” partierna har knappt alls gett något skydd åt judarna i Malmö eller åt flickorna som lever under hedersförtryck, och lär knappast kunna göra det åt de homosexuella heller. Jag väljer då det parti som driver mångkultur-frågan hårdast och som de facto har påverkat andra partier i rätt riktning. De andra – från höger till vänster – har redan fått chansen och visat att de inte gör något självmant.

   Det sagt så hoppas jag att jag har fel eftersom vi annars har en rätt dyster tid framför oss. Och helt uteslutet är det inte eftersom det är välkänt hur svårt det är att förutsäga framtiden. De sociala medierna kanske kan skapa bättre förutsättningar för en assimilering och sekularisering; det är omöjligt att veta på förhand. Men från min begränsade horisont tornar molnen upp sig.

   • Drama Online replied:

    Men här är det jag inte förstår: Du röstar inte på SD för att genomföra deras politik utan för att sätta press på de andra partierna. Att göra vad då? Jo, genomföra SDs politik. Varför är den särskillningen viktig för dig?

 9. Paradigm replied:

  Vad jag vill åstadkomma är ett minskat flyktingmottagande och en minskad anhöriginvandring. Den delen av SD:s politik är mycket snarlik till många andra länders, exemepelvis USA:s. (Och ingen kallar Obama fascist för det.)

  Det jag vill slippa är en återgång till statskyrkan och sånt. Jag är också orolig för att SD om de fick bestämma själva lätt skulle stifta andra lagar som diskriminerar mot minoriteter, men jag tror inte de övriga är lika benägna att göra det.

  • Drama Online replied:

   Jag tror inte du får välja… och jag håller inte med dig om vilka saker som borde plockas.

   Jag struntar visserligen högaktningsfullt i antalen, för min del kan migrationsverket sköta det själva, men jag tycker det är viktigt att det är en human invandringspolitik, och där ingår definitivt både asyl- och anhöringsinvandring.

   Och jag tycker du är ganska inkonsekvent när du räknar med att riksdagen ska stå emot SDs diskrimineringslagar, men inte Sharia-lagar.

 10. Paradigm replied:

  Du struntar i antalen? Så vi kan ta hit hur många som helst? Vi har tagit emot fler irakier än USA och Kanada tillsammans. Det finns ingen smärtgräns? Notera också att när vi tar emot flyktingar istället för att hjälpa på plats så vräker vi ut pengar på ett litet fåtal och lämar resten åt sitt öde. Det är inte särskilt humant.

  Min teori om SD kontra Sharia bygger på att jag inte tror att SD kommer att växa lika starkt utan försvinna när andra partier tar över deras flyktingpolitik. Då har de bara stolligheterna kvar och faller tillbaka. Muslimerna däremot förväntas öka till 10 procent av befolkningen de närmaste 10 åren och det finns inget skäl attt tro att det slutar där om den nuvarande politiken ligger fast.

  • Drama Online replied:

   Ja, eller så få som du vill. Halten mörkhyade på dagis, eller jobbet eller jobbet eller samhället är mig egalt. Halten brottslingar är det inte, men eftersom majoriteten är skötsamma så räcker det inte som skäl för avvisning. Om man nu ska hålla på och löjla sig med test i svenskhet så kan man strunta i grundlagar och språk, utbilda dem i demokratiska värden istället. Faktum är; utvisa de svenskar som failar i det också.

 11. Paradigm replied:

  Då är vi i alla fall överens om något. Jag bryr mig inte heller om halten mörkhyade men väl om brott. Men jag ställer mig skeptisk till din uppdelning i brottsliga och skötsamma. Om studien om hedersförtryck stämmer finns det lågt räknat 200 000 hedersförtryckare varav endast en handfull blir polisanmälda. Jag har själv bott i sånt område och man fick aldrig en hel natts sömn – aldrig. Jag ringde störningsjouren vilket de ignorerade fullständigt. Sen flyttade vi. Ingen annan vågade göra något. Hur många av dem som höll mig och andra vakna blev polisanmälda? Förmodligen ingen. Men enligt ditt synsätt hamnar de i kategorin skötsamma. Det är att se verkligheten med rosenfärgade glasögon.

  Och även om vi enbart ser till brottsstatistiken så ökar brottsligheten om man tar hit grupper som har högre halt av brottslingar. Vi kan inte utvisa svenska medborgare som begår brott oavsett deras etnicitet. Men vi kan minska flyktingmottagandet och anhöriginvandringen – vara lite mer selektiva. Som så många andra länder gör utan att bli anklagade för att vara fascister och liknande.

  • Drama Online replied:

   ‘om’ den stämmer.

  • Drama Online replied:

   Och tycker det är migverket som ska bedömna, i enligt med internationell kkunskap om lokala förhållanden. Inte utvisa bögar till stening, eller vägra erkänna släktskap trots dna. Åh, fuck it, det är lördag kväll. Jag vill bugga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: