Frikänd för BDSM och feminismen i det.

Frikänd för BDSM-sex med självskadande 16-åring.

Jag borde skriva om detta. Jag har ju skrivit om detta förr.

(Missa inte signaturen ”Britt-Marie”s kommentar; och jag är ganska säker på att det är en för mig okänd Britt-Marie.)

Tydligen hade mannen ingen anledning att tro att flickan var  16 (hon sa 18), de hade säkerhetsord, och diskuterat igenom gränser, det var våld, men inget traditionellt samlag.

Ärren från självskadebeteendet var gamla och hon uppgav att de  var över sen fyra år.

Då verkar det riktigt dömt, ur en laglig synvinkel.

Jag är nyfiken på hennes berättelse i detta, även om hon inte har nån skyldighet att trycka den i tidningen. Mest av feministiska skäl; ofta är ”offer” väldigt osynliga.

I stort tycker jag detta faller under principen: ”Respektera mitt nej, respektera mitt ja.”

Det kan mycket väl finnas tillfällen när ett synbart ja är ett nej, i beroendesituation, eller när omdömet är påverkat. Men inte jämt.

Och om åklagaren inte kunnat påvisa det, så är ett ja alltjämt ett ja.

Men jag är tok-trött, tok-pryd och småsjuk, så vad vet jag.

DNs rubrik hävdar att detta är en ”feministisk seger” vilket inte alla håller med om. Det blev ett ordentligt rabalder. Det tvingar mig att definiera min egen feminsim mycket hårdare.. Jag är tydligen sexual-liberal. Oj. Who knew?!

Sexualliberal socialistisk likhetsfeminist. Hittills. Det går säkert att hitta fler adjektiv.

Tillägg: Har läst mer och sett att det visst förekom former av sex, även om det inte var samlag; så går det när man förlitar sig på andra bloggares formuleringar istället för att gå till källan.

Annonser

26 september, 2011. brott, etikett, feminism, integritet, jämlikhet, Nyheter, politik, sex, Uncategorized, våldtäkt.

6 kommentarer

 1. Sara replied:

  Jag vet inte om jag är en anti-feministisk feminist eller en feministisk anti-feminist, för jag blir trött bara av att försöka hitta feminismen i detta. Det beror förvisso på att jag är naiv nog att tro att domen hade varit densamma oavsett parternas kön. Det viktiga, tänker jag, är vilket ansvar den äldre och/eller den dominanta har.

  • Drama Online replied:

   För mig är det feministiskt, av anledningen att om man inte respekterar kvinnors ”Ja” innebär det i alla fall att män kontrollerar kvinnors sexualitet och att man bygger en ”Hennes läppar sa nej, men hennes ögon sa ja”-kultur.

   För de som inte tyckte att det var en feministisk dom handlar det om en stor obalans i maktstrukturer (ålder, kön, dominans) vid tillfället som sedan upprepades i en dom där framför allt han fick komma till tals och hon inte räknats som tillförlitlig.

   Och jag vill inte vara sån, men den där inställningen att kön inte borde spela nån roll, verkar väldigt likhetsfeministiskt av dig 😉 😛 (Gillar inte termen antifeminism)

   • Sara replied:

    Jag vet att jag är sanslöst likhetsfeministisk i mina åsikter, jag har bara gamla fördomar mot ordet ”feminism”. Ett tag försökte jag kalla mig humanist istället för feminist, men det sänder tydligen också signar till ”insatta” som jag inte förstår.

    Suck!

 2. Drama Online replied:

  Sen min förra kommentar har jag sett tillräckligt på andra bloggar som länkar till den här artikeln för att själv bli skeptisk till begreppet feminism, faktiskt. Så synd. Jag fattar inga radikala Linda Skugge-beslut i detta nu. Men jag börjar förstå de som gör. Inte för att de har en annan åsikt om det här domslutet, utan för övertygelsen i att de vet hur det gått till och hur ”offret” mår och hurdan mannen är.
  Humanism hade kunnat vara det ultimata begreppet, men det har också flera innebörder.

 3. Thomas replied:

  Ni kan kalla er valfri typ av liberaler. Individen och dess rätt att bestämma och ta ansvar för sig själv samt dess likhet inför andra är centralt inom all liberalism.

  Angående fallet så är det en helt korrekt dom. Mannen hade ingen rimlig anledning att tro att något var fel.

  Vissa människor har allt för lätt att dra in saker som är helt irrelevanta. Så som våldtäkter i helt andra fall, kvinnoförtryck etc.

  • Drama Online replied:

   Åååååååhhhh, neeeeeeej! Liberaaaaaaaal…. så mina föräldrar ska SKÄMMAS. Det privata är politik! Högre skatter! Efter var och ens förmåga till var och ens behov! Könsmaktsordning!

   😉 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: