Hur MAN undviker våldtäkt…

Tycker den här planchen är smått brilliant:

När det gäller intervjun, så håller jag inte med honom om att ”alla män är potentiella våldtäktsmän”. Inte med mer än att alla människor är potentiella våldtäktsmän i så fall. Det beror iofs lite på vad man menar med ”potential”. Man kan ju se det som att alla människor har verktygen för maktmissbruk och övergrepp. Som en lek med definitioner.

Men… annars tänker jag att det normala är faktiskt att INTE våldta. Det normala är att faktiskt bara vilja ha sex med såna som vill ha sex med en. Normalt som i typfallet, som det vanligaste. Och det normala som i det önskvärda, det godkända.

Att tro att alla kan och vill våldta under ytan är väl ett typiskt förövar-tänk, att döma andra efter sig själv. Möjligtvis är det en naturlig avvikelse, men vi måste inte vara naturens nickedockor. Det går ju ut över folk. Inte för att tankarna i sig själva är nåt som ska straffas. Det är handlingen som borde utrotas i samhället, jag fattar konceptet med rättssäkerhet. Att ta ansvaret för att tanken inte leder till brott ligger på den enskilde personen. (Nu finns hjälptelefon för dem)

Däremot är det omöjligt för ett så kallat potentiellt våldtäktsoffer eller tredje-man att avgöra vilka som är förövare. Människor med med förövar-tänk eller förövar-beteende kan vara trevliga, snälla, sociala, få tjejer och ha status.

Annonser

20 mars, 2012. Uncategorized.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: