Illa berörd. Politiker och föräldrar.

Jag blev illa berörd av att höra hur försvarsminister Sten Tolgfors fyraårige son inte förstår mediedrev men märker att mamma och pappa är lessna. Så är det. Tråkigt.  Väldigt tråkigt. Precis som när sexbrotts-Littorin klev tillbaka ”för familjens skull”. Visst är det obehagligt.

Så för att lösa det har vi egentligen bara två vägar att gå.

Antingen ser vi till att det är fullständigt omöjligt att ha barn om man har förtroendeposter. Man kanske skulle kunna odla fram dem nånstans, genmanipulera dem till att vara optimalt anpassade för ett liv på den politiska arenan. Eller tvångssterilisera vid inval i ungdomsförbunden.

Eller så låter vi bli att vara så där jobbiga och  slutar ställar massa jobbiga frågor. Får ta lite vapenaffärer på köpet med såna där helyllemysiga föräldrar.

För inte kan det väl vara föräldrarnas ansvar att se till så att barnen har ett tryggt hem alldeles oavsett hur det går på jobbet för de vuxna? Nä, det är så klart mediernas ansvar. De dikterar allt, tillåter allt, förbjuder allt.

Jag har inte varit med om något mediedrev. Det är säkert jättejobbigt. Kanske jag också skulle ta chansen att slänga en känga till journalistiska plågoandar när man har deras odelade uppmärksamhet, kanske för sista gången på länge.

Men ta det som ett retoriskt tips, om du nån gång skulle hamna i den situationen. Det ser inte ut, som att du går i krig för dina barn. Det ser ut som att du hukar dig bakom dem. Osympatiskt och ovärdigt. Som politiker och som förälder.

Annonser

29 mars, 2012. barn, föräldraskap, journalistik, Nyheter, politik, Uncategorized.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: