Lååååångfredag. Otur i gula lekstugan.

Det här inte…. en optimal dag.

Hubbie stack iväg för att besiktiga bilen. Den gick inte igenom.

På väg därifrån blev han vittne till hur två töser på en EU-moppe dundrade in i en bil som stod och väntade på vänstersväng. Så han organiserade, lugnade folk, samlade ihop rester av fordon och såg till att nån satt med tjejerna. De klarade sig med mindre skador. SEN blir han shockad och skakig.

Hemma skulle jag ta itu med disken.

Men jag la märke till att diskmaskin, kyl och frys var avstängda. Saknade el, en säkring hade gått. Så Hubbie sprang runt och flippade säkringsswitchar upp och ner och kopplade i och ur vitvaror. Vi var lite rädda att behöva köpa ny kyl eller frys eller diskmaskin eller spis. Vi har visserligen en buffert men vi hade börjat nosa på idén att antingen resa på solsemester med ungarna eller byta en bil.

Under tiden började jag en arkeologisk undersökning av husets anteckningar från förra ägarna. De såg ut så här:

Skit också!

Gulnade, ofullständiga och motstridiga.

Syns det vad det står där, vid 21? ”Avloppspump”

Gah. Då vet vi. Det blir varken bil eller resa.

Och låt mig berätta det; Långfredag är inte rätt tillfälle för att försöka få fatt i slamsugare, VVS-tekniker och försäkringsbolag.

Killen med tankbilen hade rosa mohikan. Han nämde inte priset, han gjorde bara en sån där inandning som antyder att det kommer at bli smärtsamt. Våra beräkningar ligger just nu på mellan 15 och 68 papp. *Måtte det gå på hemförsäkringen*.

I alla fall har vi ännu inte installerat någon ny pump, så nu finns det ett antal aktiviteter som bör hållas till ett minimum hela helgen. Tvätta, diska, duscha, spola på toaletten.

Barnen var alldeles för lyckliga över denna superhjältes besök (vad annat kan en man med en slambil och en rosa mohikan vara) för att göra något annat än att springa okontollerat fram och tillbaka tills de kollapsade och vägrade äta maten. Den var dessutom utstuderat äcklig eftersom jag totalt glömt bort att jag höll på att steka saker. Köket låg i dis, trots fläkt och korsdrag.

Där ser man. Man spar för en massa lyxkonsumtion. Sen spenderar man cashen på att kunna fortsätta bajsa.

😦

 

P.S. Jo… varför bor vi i hus, för resten?!?

P.S. 2: Glad påsk, till alla er därute. Jag önskar er goda ägg, och godis och kramar av era nära. Och långa duschar och rena tallrikar.

Annonser

6 april, 2012. Uncategorized.

4 kommentarer

 1. Lantis i stan replied:

  IBLAND när de gör en sån där inandning så är det inte SÅ illa… de bara t’änker ta ut 2000 men försöker få dig beredd på 10 000 😀 *håller tummarna*

  • Drama Online replied:

   Ja, kanske det. Försöker just nu tänka: ”Det är bara pengar”

   Vi är friska, har inkomst och tak över huvudet.

 2. Fiah replied:

  Vilken pissig och händelserik påsk. Jag lägger till ett borttappat kylarvätskebehållarlock och en 40 mil-resa på 12 timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: