Vad då, våldtäkt är väl inget skäl för abort?

Så här är det:
Hur roande och oroande det än är med vissa amerikaners anatomikunskaper och formuleringskonst så är det ändå skrämmande att våldtäktsfrågan och abortfrågan blandas ihop. Vi kvinnor vill mer än en sak.
Vi vill välja när, hur, med vem och om vi har sex.
Och vi vill välja när, hur, med vem och om vi blir föräldrar. (Alla måste inte det!)
Inte jättekonstigt.

Värt att notera är att trots att föräldraskapet är ett betydligt större ingrepp i en människas tillvaro än sex så stöder så gott som alla människor åtminstone i teorin kvinnors rätt att välja bort det föreliggande fallet av sex, men många stöder inte kvinnors rätt att välja bort det föreliggande fallet av graviditet.

Men det är inte omständigheterna för fostrets avlande som är avgörande, utan om föräldrarna och samhället kan erbjuda det blivande barnet goda förutsättningar för ett liv värt att leva. Man har banne mig ett ansvar när man tar in nya människor i världen. Se framåt, inte bakåt.
Och den som bäst vet det är inte domare, påve, eller läkare. De tänker varken försörja, älska, bära eller föda barnet.
Den gravida kvinnan har absolut mest information för att avgöra det i varje enskilt fall, och vilken instans skulle kunna godkänna eller underkänna ett sånt skäl? Vem har ens rätt att kräva information om hennes skäl?

Jag inser naturligtvis att en våldtäkt kan vara ett allvarligt hinder för kärleken till ett eventuellt barn men vem vet det bäst om inte mamman?
Det är inget fel på de kvinnor som det inte stör, för att de vill ha barn, och inget fel på de kvinnor som inte fixar det, som inte vill ha.

Att ständigt spela fram de våldtagna kvinnorna, de oskyldiga kvinnorna, de kyska kvinnorna undergräver inte bara vår rätt ha ha sex med vem hur och när vi vill, utan även att kvinnan är den rätta personen att fatta det slutgiltiga beslutet.

Och med allt detta sagt hoppas jag ÄNDÅ att ni går in och protesterar mot att ett våldtäktsoffer inte får abort hos AmnestyVeckans vädjande. Det borde vara upp till henne.

Annonser

24 oktober, 2012. Uncategorized.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: